Co se Vám vybaví pod pojmem "tradiční rakouský pokrm" jako první? Je to klobása, Wiener Schnitzel nebo srnčí ragú na rybízové smetaně? A co takhle luxusní rakouské pečivo?
Co se Vám vybaví pod pojmem "tradiční rakouský pokrm" jako první? Je to klobása, Wiener Schnitzel nebo srnčí ragú na rybízové smetaně? A co takhle luxusní rakouské pečivo?
O Rakouské kuchyni a místních specialitách už jsme psali hodně, dnes si řekneme něco o sladkostech a cukrářských výrobcích, které si můžete v Rakousku dát. Obecně je Rakousko zemí moučníků a mnoho z nich je velice oblíbených i v Česku.
Rybaření má v Bad Gaistenu a okolí dlouhou tradici, můžete si ho dokonce samy vyzkoušet. Pojďme si nyní něco říct k rybím specialitám, které si v Rakousku můžete dát.
Když se řekne Rakousko, vybaví se nám mnohé, ať už to jsou Alpy, romantická Vídeň, slavní hudební skladatelé jako Beethoven a Mozart, lázně a wellness, tradiční „schnitzel“ nebo třeba dobré pivo. Jedno se Rakušanům rozhodně upřít nedá – jsou to velcí požitkáři. Pokud Rakousko navštívíte, rozhodně byste si neměli nechat ujít tamní sýry!
Rádi na dovolené ochutnáváte místní speciality? V Rakousku určitě nevynechejte šunku a špek! Každý region má vlastní druh s unikátním způsobem přípravy. A všechny stojí za vyzkoušení!
Pokud patříte k milovníkům zlatavého moku, ochutnejte tyto unikátní pivní speciály při svém pobytu v Rakousku.
Patříte mezi milovníky vína? Červené nebo bílé? Na své si přijdete i při své dovolené v Rakousku. Na jaká vína se můžete těšit?
Milujete sladké? V tom případě musíte ochutnat gastronomickou ikonu Salzburku - pravé Mozartovy koule!
Milujete gastronomii? Těšíte se na nové speciality, které si při cestování objednáte? Jak uspokojíte své chuťové pohárky a poznáte něco zajímavého a nového?